Avalokiteshvara Superclusters-esitys

Otsikko:
Avalokiteshvara Superclusters-esitys 29.7.2017
10,00 €

Toisissa tiloissa -kollektiivi: AVALOKITESHVARA SUPERCLUSTERS -esitys (2017)

Toisissa tiloissa -kollektiivin ulkoilmaesitys kutsuu ihmiset kosmisen myötätunnon harjoitukseen!

Työryhmä:
Outi Condit, Timo Jokitalo, Esa Kirkkopelto, Kati Korosuo, Minja Mertanen, Sanni Priha, Eija Ranta, Paula Tella

Esitykset Helsingin jättömailla.
22.7. | 23.7. | 29.7. | 30.7. | 12.8. klo 14-17.30.

Esitykset alkavat Arabian ostoskeskuksen etupihalta klo 14. 
Osallistujien määrä on rajoittamaton.

Ulkoilmateos Avalokiteshvara Superclusters muodostuu moniosaisesta kollektiivisesta myötätuntoharjoituksesta, jonka päämääränä on kokemus kaikkien olentojen samanarvoisuudesta. Esityksessä yhdistyvät ”Avalokiteshvara”, buddhalainen myötätunnon ruumiillistuma, sekä ”superklusterit” eli maailmankaikkeuden suurimmat tunnetut rakenteet.

Esityksessä lähestytään maailmatonta tilaa, jossa vallitsee pakolaisuus, hajaannus ja tungos. Tässä tilanteessa olioilla ei ole muuta kotia kuin toinen toisensa. Nämä levottomat, paikattomat ruumiit voivat elää yhdessä vain keskinäisen myötätunnon ansiosta. Jotta myötätunto voisi ulottua edes kaikkiin ihmisiin, on sen ulotuttava rajatta kaikkiin olentoihin. Muutoin raja kulkee aina ihmiskunnan sisällä, niiden välillä jotka ovat enemmän ihmisiä ja niiden, jotka ovat vähemmän.

Pyrkimys myötätuntoon ei-inhimillisinä pidettyjä olentoja kohtaan, kosminen myötätunto, on meitä kaikkia koskettava haaste, johon vastaaminen vaatii harjoittelua!

Tarinan mukaan “Avalokiteshvara” oli muinainen buddhakokelas, joka yritti yksinään vastata mainittuun haasteeseen. Hänen myötätuntonsa kaikkia olentoja kohtaan oli niin ääretön, että se repi hänet lopulta kappaleiksi. Kun muut buddhat riensivät apuun ja kokosivat hajaantuneen ruumiin, oli tuloksena monipäinen, -raajainen ja -silmäinen Buddha, kosmisen myötätunnon ruumiillistuma. Avalokiteshvara Superclusters -esityksen osanottajat muodostavat yhdessä loputtomasti muotoaan muuttavan kosmisen rakenteen, johon ovat liittyneet kaikki universumin olennot.

Esitykseen osallistutaan lahjoittamalla ensin 10 € pala planeetan suojeluun. Sitä seuraa osallistuminen yhteen tulevista esityksistä, jotka järjestetään Helsingin jättömailla (ks. esityksen nettisivut): 22.7. |  23.7. | 29.7. | 30.7. | 12.8. (klo 14-17.30). Lahjoitukset kohdistetaan Luonnonperintösäätiön Tomteskog-metsän suojeluun Uudellamaalla. Alue on suuruudeltaan noin 5 hehtaarin kokoinen, josta yhdellä 10€ lahjoituksella suojellaan noin 20 m2.

Ilmoita lahjoituksen yhteydessä sähköpostiosoitteesi, johon saat tarkemmat osallistumisohjeet. *Mikäli teet lahjoituksen esitystä edeltävänä perjantaina klo 14 jälkeen, ilmoita osallistumisestasi sähköpostilla osoitteeseen: info@toisissatiloissa.net tai tekstiviestillä puhelinnumeroon:  +358 40 9635442. Osallistumisohjeet.